Hei, hei mitä kuuluu? Onks kaikki ok? Kysellään Apulannan eräässä biisissä, ja voin kertoa että minulle kuuluu hyvää...

1530516.jpg

Uhkasinhan silloin joskus kantaa ensimmäisen tilini lankakauppaan. Ihan ensimmäistä tiliäni en kuitenkaan sinne tärvännyt, kun piti maksaa kaikkia jonninjoutavia sähkö- yms. laskuja. Kyllä säästyisi lankoihin niin paljon enemmän rahaa, jos alkaisi polttaa päreitä sähkön sijaan... : ) Kassi sisältää Floricaa neljässä eri värissä ( valk., l. valk., sin ja kelt) Rose Mohairia punaisena ja vihreänä, Paksua Pirkkaa, Ilua ja Shibui Knitsiä. Siellä on myös Comfortia (100% akryl, tuntuu kuitenkin puuvillalta) kilo ja vintage-efektilankoja, joiden nimeä en muista. Nyt pitäisi vaan päättää mistä aloitan...valinnan vaikeus.

1530526.jpg

Vaikka täytyy tunnustaa, että Tapion kaupassakin tuli piipahdettua, vaikkei ollut edes Tapion päivä. Mutta Bambino oli tarjouksessa ja hyvää tarjousta ei voi ohittaa, eihän? Tapion kaupassa on nyt juuri Maijat, Jannet ja Top Woolit tarjouksessa, että kipin kapin ostamaan!

1530528.jpg

Eikä tässä vielä kaikki, onnistuin nappaamaan Huuto.netissä edullisesti erän vintage-lankoja. Hämeen kehräämön Ilves-konevillaa pastellisävyissä, ihanaa ohutta villaa. Huiveihin erinomaista, vaan luulenpa käyttäväni ne johonkin muuhun juttuun loppujen lopuksi. Cottonellaa myöskin pastellisävyissä, minulla on juuri mätsäävää pinkkiä yksivärisenä, että Buttony voisi syntyä...jollekulle. Ei ole vielä oikein selvillä kohderyhmää.

1530539.jpg

Ja viimeiseksi vielä nämä loputkin. Nämä langat ovat tässä erään tarinan myötä: eräs neuloja oli ilmoittanut itsensä Ravelryyn. Eräs neuloja oli jo unohtanut ilmoittaneensa itsensä Ravelryyn, kunnes kutsu oli tupsahtanut postiin. Eräällä neulojalla oli hauska aamupäivä tirkistellessä toisten varastoja, kunnes oli mennä kahvi väärään kurkkuun: (lehmuksen?)vihreää Woolia ja uusi kirjava Nalle Colori! Miksi neuloja ei ollut keksinyt tuota väriyhdistelmää! Neulojan pelasti potemasta ahdistusta hänen mies, joka tuli äkäilemään, ettei talosta löydy ehjää haravaa. (Neulojan lapset olivat pelanneet haravilla huispausta, mutta se on eri tarina se) Eräs neuloja ehdotti ovelana erään naapurikylän kauppaa, jossa on myynnissä puutarhavälineitä, mutta myös lankaa. Neulojan mies meni ansaan (ja lankaan, heko heko), että rysähti ja näin neuloja sai lankansa. Ja mies kaksi haravaa. Karvalangat olivat tarjouksessa, by the way ja loppupäivän he kuluttivat onnellisesti riitelemällä haravoinnista ja neulomisesta, kunnes kyllästyivät ja sopivat.

1530586.jpg

Mutta olen minä neulonutkin, Riemuraitaa. Muistan maininneeni aiemmin tuosta alemmasta puserosta, että lankaa jäi vielä yllin kyllin. Siis tuota tummansinistä. Vihreäkirjavaakin on vielä reippaasti toiseenkin paitaan. Lankana siis beige Jasmin, vihreäkirjava Lidl Colorado, pun Marine ja t.sin Sofil Mimosa. Malliin ohjetta on muunneltu Helmiksen tunikasta. Loistava ohje muuten! Rakastan näitä ylösalaisin ohjeita. Toinen on vielä vähän vaiheessa...Keltaista Alabamaa, v.sin Suvia, pinkkiä Jasminia ja oranssi Colorado. Keltaista ja pinkkiä jää niitäkin. Hmm...

1530612.jpg

Perillisille vaatetta...Riemuraita 2 Papulle oranssi erica (anttilasta), minttu espiga, vihreä cotton comfort ja keltainen mandarin petit. Hihat uupuvat vielä. Vierellä 2 x Gooseberry Hat, vihreäkirjava Kick-lankaa ja sininen Bambua.  Mainittakoon nyt, että kaikkiin kolmeen Riemuraitaan ja hattuihin on langat kaivettu omasta varastosta, pieni poikkeus on tuo punainen marine, jota ostin kaksi kerää. Mikä oli muuten minun hamsterikuun langanostosaldo kokonaisuudessaan.

Näistä kuvista puuttuu kokonaan Papun Miehekäs Jakku, (koska se unohtui autoon ja on näin ollen matkalla Ouluun) joka oli neulottu kolminkertaisella langalla. Se oli neulottu hihasta hihaan metodilla, ja sain harmaita hiuksia, koska etukappaleista ei millään meinannut saada samankokoisia ja lanka loppui ja piti säveltää. Mutta pohjalankana oli harmaa Ilves-konelanka (joka ei loppunut) ja violettimustakirjava-wolle hartmutt (saksan kimppa-saalista) ja v. sin kesä-ilves. Edellinen oli ns. bukleetyyppistä tosi ohutta puuvillalankaa, jonka sitten korvasin violettikirjavalla virkkauslanka colorilla. Minulla kyllä on jossakin varaston kätkössä valkoista samantyyppistä lankaa, vaan enpä tietenkään sitä löytänyt sitten tarvittaessa. Wolle hartmuttin loputtua neuloin pätkän violettikirjavalla Nallella, mutta en pitänyt jäljestä, joten jatkoin sitten sinipunaruskealla Wolle hartmuttilla. Kuulostaa hurjalta, mutta lopputulos on ihan siedettävän näköinen.

1530665.jpg

Näitä IIvana-hattujakin on muutama väännetty ja näihin saa hienosti kaikki jämälangat hävitettyä. Näistä puuttuu koristukset vielä, Hello Kittyä on toivottu tuohon toiseen. Papun ja Pepin päähän sopivat. Kuka arvaa, mitä tuon vihreän koristus mahtaa esittää? Siitä puutuu vielä osanen, vihjeenä kerrottakoon...

1530676.jpg

Ja viimeiseksi vielä nämä pikku työt, Ei-Rimmaa-raitasukkia Fabelista, Nallesta ja Wolle hartmuttista. Aluksi aioin vain päästä jämänöttösistä, mutta mopohan karkasi taas käsistä ja piti alkaa kokeilemaan, että miltä tämä väriyhdistelmä näytää tai tämä. Keskeneräisessä on jo siirrytty Onlinieen Fabelin kaveriksi, että sukkaa pukkaa. En kärsi kovin yhden-sukan -syndroomasta, mutta tuo nallekirjava taitaa jäädä paritta, toisen sinikirjavan on Papu kuljettanut hukkaan. Ruskeakirjavat on Shibui Knitsin Autumn- sävystä lapaset, lankaa on ihana kutoa, Titityystä. Kämmekkäät on Knitty-variaatio Atacama Alpakasta, Ihanaa lankaa myöskin. Kuvasta puuttuvat Sivilla-RegiaSilk -lapaset, jotka lähtivät uudelle kummipojalleni Keski-Pohjanmaan suuntaan, terveisiä!

Ja kerrottavaa olisi vaikka ja mitä, mutta minun on mentävä estämään Papua kiipeilemästä minne sattuu, (se poika kiipeilee, ihme ettei seinillä kävele!) ja syömästä pullonkorkkeja (sillä on niihin himo!) Tapaamisiin.

Ai niin, olen Räveltämössä sitten se (suurta aivojenponnistelua vaatinut) nimimerkki Juska.