Editoin tuota muotoilua!

Heinäkuun alkua vietin vielä työn merkeissä. Neuloa en jaksanut, hartiat ja kädet olivat jumissa, kun huonoja perunoita roudattiin ulos saavitolkulla. Sormet sen sijaan eivät menneet yhtään jumiin, kun piti klikkailla ostoskoria Titityyssä. Tuli liityttyä siihen Huivilankaklubiin. Secret Woolin klubia harkitsin kyllä tarkkaan myös, mutta päätin sitten siitä luopua. Ehkä seuraavaan sitten : ) Loman alkaessa oli vaikea päättää mitä neuloisi ensin, joten varmuuden vuoksi aloitin heti monta kerralla. Samoksesta tuli neulottua lapaset virkattuine koristeineen, miehelle sukat Erämiehen sukkalangasta (joka loppui kesken), pojalle sukat Vesasta ja niin edelleen. Kaikkea en toki saanut valmiiksi, vaan jopa purin osan. Tässä ei nyt luetella niitä sukkia, jotka odottavat paritta tuolla hyllyssä. Sitten halusin kokeilla kahta sukkaa yhtä aikaa magic loopilla. Ei oikein napannut. Sinisestä ja beigestä Siljasta aloitin sitten ylösalaisin raglanin keskimmäiselle pojalle.

Tässä vaiheessa hoksasin, että tulossa on viiskymppis- ja kuuskymppisjuhlat, että kannattaisi alkaa neuloa niihin jotain, jos meinaa valmista saada. Olen joskus viime kesänä ostanut Tinttamarellista Östergotlans Ullspinnerin keltapunavihreää huivilankaa ja siitä päätin aloittaa. Lanka on yllättävän pehmeää, kun vertaa esim. Pirtin kehräämön tuotteisiin, ja värit ovat murrettuja ja liukuvat pehmeästi. Malliksi valikoitui Fifi III, että sitä pysyisi neulomaan sen kummemmin keskittymättä touhukkaan taaperon kera : ) Kun olin neulonut keltaisen osion ja punaisesta oltiin siirtymässä vihreään päin, sain päähäni katkaista langan ja jatkaa vaaleanpunaisella huivilangalla, jota sain ensimmäiseltä (ja toistaiseksi ainoalta) SNY:ltä Marilta. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut aloittaa sillä vaaleanpunaisella ja reunustaa liukuvärjätyllä, mutta sitten olisi pitänyt jännittää langan riittävyyttä. Reunuksen neuloin kokonaan poiketen sävyistä beigellä Byzance-vintagelangalla, jota olin hamstrannut kolme kerää jostain kirppikseltä. Toisen huivin neuloin siitä lopusta vihreästä ja Pirtin kehräämön keltavihreästä langasta taas Byzancella reunustaen. Mallina oli Kiri. Valmista tuli ajoissa, vaikka puoli kahteen yöllä valvottiin ennen juhlia. Kuviakin oli, vaan joku teiniterroristi on poistanut ne kamerasta! (Byzance oli muuten jotain huijauslankaa, kerässä oli muka 50g ja sitten lopuksi paljastui, että ne oli kääritty jonkin superlonitoppelon päälle! Kerät olivat alottamattomia ja vyötteet paikoillaan, joten en usko myyjänkään siitä kavaltaneen. Roviolle tuommoiset lankahuijarit!!!)

Kertutkin neuloin pinkistä seiskaveikasta ja kun pikkusisko soitti ja äkäili, että olen unohtanut hänen syntymäpäivänsä, piti tekaista äkkiä feather and fan huivi turkoosista Havaijista. Neuloin sen poikittain ja sain menemään kaksi kerää. Havaiji tuskin olisi tarvinut mitään mallineuletta sinänsä, vaan oli mukavaa kokeilla. Kertut mainitsen siksi, että en ole niitä aiemmin tehnyt, jostain syystä, ja ne menivät punaisen huivin keralla kuuskymppiselle saajalle. Onnea Äiti! Pahoittelen linkkien puuttumista, mutta oli pakko kieltää Javat vähäksi aikaa.

So, the first weeks of july, I was still working. I didn`t knit much, because I was so tired. The potatoes were bad and I had to carry them outside, loooot`s off them... When finally my holiday started, I was so happy, so I started many new projects. But mainly I have knitted two shawls, Fifi III from Ulla and Kiri. Fifi III was made from the Östergotlands Ullspinneri`s yarn coloured yellow-red-green. I knitted the shawl with this yarn until the green started to show, then I cut the yarn and carry on with an unamed pink wool. I finished the shawl with an old yarn, which I bought from second-hand-store. Kiri was made from the leftovers from the first yarn and Pirtin Kehräämö`s yellow-green yarn and this was finished too with "the Oldie". (It was beige-coloured with a black glitter on it) I can`t show you the pictures, because somebody has deleted them from the camera! (Teenagers, grr...) Pink-red shawl was for my mother for a birthday present and green one was for my son`s godfather`s mother (you get it?) Happy Birthday for both of you! I`m sorry about missing links!