Tenavat lähtivät tänään loputkin koulun penkkiä kuluttamaan. Me miehen kanssa kokeilimme mallivanhempana oloa ja veimme ekaluokkalaisen kouluun ja seurasimme ensimmäisen tunnin opetusta. Lapsi olisi mieluummin mennyt yksin ja hääsi pontevasti meidät pois välitunnin alkaessa. Sitten me kokeilimme eläkkeellä oloa, kun olimme kaksistaan loppupäivän. Olipa kerrankin hiljaista.  Viikonloppuna Mies erehtyi vieraiden kuullen miettimään, miten se aika kuluu, johon esikoinen totesi (vieraiden kuullen) "Luultavasti meitä on sitten ensi vuonna enemmän, kun teillä on nyt sitä laatuaikaa."

Jatkamme vielä edellisessä aiheessa. Olen lihonut armottomasti tässä viime vuoden aikana. Ylipainoinen olin jo ennen sitäkin, mutta nyt saan toden totta alkaa kulkea lainapeitteessä kylillä piakkoin. No, koska olen sitä mieltä, että elämä on tarkoitettu elettäväksi juuri nyt, näytti puntari sitten 50 tai 150 kg, en ole antanyt läskien haitata menoa. Elikkä olin lasten kanssa uimarannalla, shortseissa ja topissa. "Naapurin mummo" toi siihen lapsenlapsiaan uimaan, jutteli niitä näitä ja äkkiarvaamatta rupeaa taputtelemaan vatsalle "Taitaa olla pikkuisia tulossa". Yllätys ja kauhistus oli molemmin puoleinen, ja keskustelu tyssäsi suurin piirtein siihen. En tiedä, kumpi oli nolompi loppujen lopuksi, minä vai mummo. Elämä on pieniä ja suuria yllätyksiä täynnä ; )

Viikonloppuna päätin myös, että poika tarvii -huolimatta pitkään jatkuneista helteistä- sormikkaat. Sopivasti löytyi kerä mustaa Nallea ajalta, jolloin se myytiin sadan gramman kerissä. On paljon paksumpaa ja tekokuituisempaa kuin nykyinen Nalle. Koko kerä näyttää hupenenvan yksiin sormikkaisiin, vaikka juuri sain kuningasidean tehdä Ailin lapaset itselle siitä ja pinkkikirjavasta NalleColorista. Mistä juuttaasta nyt löydän toisen kerän sitä? (Varmasti ei löydy omistä kätköistä enää, kun käyttöä olisi!) Tällä kertaa muistin käyttää sormien neulonnassa niitä ostamiani 10cm bambuja. On todella kätevät muuten, mutta kämmenessä on arka kohta siinä mihin se puikko aina osuu neulottaessa.
Muutama sormi on vielä tekemättä.

Asiasta sitten toiseen, miksi minä en ikinä keksi näin meheviä otsikoita?

Ja vielä sekin, että ei, kameraa ei ole edelleenkään löytynyt  : (