Viime viikon välttelin tarkoituksella netissä pyörimistä, välttääkseni lankojen ja neulepuikkojen seireenilaulun. Muutoin olisimme saaneet eilen viettää ristiäisiä tyyliin "KappAhlin mainoksessa", pizzaa lattialla ja kaikki hujan hajan. Juhlien laitto näet vaatii minulta tiukkaa keskittymistä, koska olen sangen epäjärjestelmällinen ihminen. Pieni talomme ja hamsteri-ihmiset asettavat melko haasteen siistimmällekin asukkaalle, saati sitten minulle. Osa vieraista vakuutti, että olisi ihan ok syödä pizzaa lattialla, mutta vietimme silti ihan perinteiset kekkerit. (Olisi pitänyt siivota enivei, että se lattia löytyy...)

521650.jpg

Nyt meidän Papu onkin sitten Ilmari, elikkäs Immu. Äitini on joskus ammoin ommellut tuon haalarin esikoisen kastejuhlaan ja hyvin toimi vieläkin. Kolme poikaa on siinä köllinyt.

Juhlien tarjoilusta voitte käydä kurkistamassa Merjan leivonta- ja askartelusivuilla! Jätin suosiolla kakkujen teon ammattilaisille ja keskityin itse olemaan poissa jaloista. Sisareni leipoivat kuivakakut ja suolapaloja. Kiitän tässä vielä kerran heitä isolla halauksella! *hali*

Jotakin minun oli kuitenkin tehtävä iltaisin, muutoin olisin saattanut karata Timbuktuun. (Mies ja teinit ovat eteviä luistamaan kaikista hommista. Mies jopa yritti vedota siihen, että hän siivoaa autotallin, mutta nujertui sen väitteen alla, että emme ole järjestämässä juhlia sinne.) Joten hyyvviiin piiittkkääkkssiii proojjeeektiikksii osoittautuneet Södera-sukat tulivat valmiiksi.

521671.jpg

Aloitin nämä Soctoberfestin aikana, että valmistusprosessi oli siis pitkä ja kivulias. Kakkosen metallipuikot tappaa sormenpäät ja Pirta Merssi on ohutta, Kotiväkeä hieman ohuempaa. Nämä ovat teinille, siksi en niitä tukkinut omaan jalkaan kuvattavaksi. (Olisivat venyneet kamalasti) Ja koska matka oli hauska niin, pyysimme saada vielä encoren:

521679.jpg

Siivousmaraton aiheuttaa poikkeavaa käytöstä ja lievää insaniaa. Vaaleansininen on jotain Anttilan halpalankaa, olen ostanut sen kirpparilta eurolla ja ilman vyötettä, ja vielä ohuempaa kuin Merssi. Pinkki on Kotiväkeä. Jos ennusmerkit pitävät paikkaansa, saan nämä pukinkonttiin : ) Myös näette nyt, että neuletaitoni on enemmin innokkaan räpeltäjän kuin ammattilaisen tasoa. Vaaleanpunaiset ovat tulossa minulle, kaiken uhallakin ja vaaleansiniset taas teinille. Nuorempikin tytär halusi tämmöiset sukat, nyt pitäisi siis keksiä kuinka pienennän mallikertaa ilman, että siitä tulee kamala.

Postipoikakin pyöräili meille pitkästä aikaa:

521693.jpg

Lankesin sitten lankatilaukseen, PiikkoPirrasta puuvillaa. Tarkoitus olisi neuloa lapsille jotakin kesäkivaa. Huuto.netissäkin tuli piipahdettua:

521714.jpg

Pidän tuosta Jengan väristä, en vain ole raaskinut sitä ostaa, kalliin hinnan takia. Nyt sain kaikki kolme kerää yhden hinnalla. Ja puuvillaakin tuli ostettua lisää, ties vaikka maailmasta loppuisi yhtäkkiä ; )

Kauniit ilmat ovat olleet täälläkin, lupauksena keväästä. Pääsiäinen ja ristiäiset, ilon juhlia. Kuitenkin kuolema on vieraillut jo kolme kertaa tälle kevättä perheissä, jotka tunnen. Menehtyneistä kaksi oli nuoria, yksi kaksivuotias lapsi. Olen sanaton.