Kiitoksia kaikille tsemppaamisesta! Mielen matalapainetta saattaa toki edelleenkin esiintyä, sillä ei ongelma minnekään poistunut, saatiin vain syyskuulle asti hengähdystaukoa. Sitten pitäisi olla esittää tulevaisuuden suunnitelmat (tietysti mielellään PowerPoint esityksenä...) seuraavan kahdenkymmenen vuoden osalta. Ja minä kun en yleensä edes tiedä, mitä aion huomenna pukea päälleni : )

Kaikennäkoistä ja kokoista projektia on ollut tässä meneillään:

606933.jpg

Operaatio Langanpätkä tuotti kolme paria viimeisteltyjä sukkia. Jaywalkerit ovat Garnstudion Fabelia, joka on ihanan pehmeää. Samanlaista kuin Vuorelman Veto, ohuempaa vain. Suosittelen kaikille sukkalangaksi, ostakaa ihmeessä pois, jos vastaan osuu. Hinta ei ole ollenkaan paha, ja tuota kauniinpiakin värejä kyllä löytyy ; ) Söderat (vai onko ne nyt Hederat, kun niissä on lyhyt varsi?) saivat hiirenhammasreunuksensa ommeltua. Näyttävät ihan Hessun jaloilta, mutta älkää kertoko teinille, hän suuttuu verisesti... Vihreät on minun Laine-sukat, olen jo pitkään suunnitellut neulovani ne ja nyt neuloin. Mallineule on yllättävän nopea tehdä ja näyttävää jälkeä tulee. Ei ehkä paras malli noin kirjavalle langalle mutta menköön. Seuraavat tulevat kanervanvärisestä Nalle Colorista, yhtä kirjavat siis tiedossa, mutta täytyy se Nalle jonnekin kuluttaa.

606944.jpg

Sukkateemassa edetään. Sain yllätten siis nuo vaaleansiniset Södera/Hederat joutuin valmiiksi, kun tarvin niitä puikkoja erääseen toiseen kohta esiintyvään projektiin. Sen sijaan vaaleanpunaiset ovat sangen pitkäkestoiset. Takapakkia tuli vielä lisää, kun teini koetti jalkaansa omiaan, ja heti meni sukansuu uusiksi. Joudun nämäkin vielä säätämään, kun ei paksukintun jalkaan muuten mahdu. (Minä olen paksukinttu, teini ei niinkään, mutta liian kireän päättelyn olin tehnyt.) Ja kun olin hivellyt tuota Colinetten Jitterbugia niin kauan, että mies alkoi osoittaa mustasukkaisuutta, päätin raaskia neuloa sen Embossed Leaves -sukiksi. Fruit Coulis on taas kerran liian kirjava lanka mallikuvioon, tähän sopii paremmin jotkut ranskanpastillisävyt. Välikoon bambut (2,75) on voittotavaraa Huuto.netistä.

606937.jpg

Välillä sukat tympii, vaikka niitä on kymmeniä erilaisia kesken. Silloin on neulottu vauvan takkia. En käsitä, miten olen valinnut nämä sävyt, niin rauhalliset ja pliisut, että...Paitsi, että kun katsoo Kelan sivuilta uusinta pakkausta, niin tämähän on kuin nappi silmään. Taitaakin tulla siskon tulevalle vauvalle : ) Ohjetta on otettu -sinnepäin- uusimmasta Modasta. Niin, tarvin niitä sukkapuikkoja tähän hihan suuhun... (Keksinpä juuri, että minullahan on vaaleansinistä Suvia jemmassa. Ostan vain tuota beigea Bambua lisää, on niin pehmeää lankaa ja teen Papulle uuden takin, Jess!)

606940.jpg

Ja kas tässä on Pojan pusero nro 2, Helmiksen ohjeella tehty. Vaikka sen verran kyllä poikkesin ohjeesta, että kaulusta ei ole muotoiltu. Television turmiollisen vaikutuksen takia olin kavennellut liikaa silmukoita, joten päättelin sitten kaikki kerralla. Minusta ei ole paha näin, muut saa tietenkin olla eri mieltä. Ei oikein parasta neulekäsialaa muutenkaan. Seuraavaan puseroon on jo langat odottamassa : )

606941.jpg

Tyttären Buttony on tässä vaiheessa. Säädin mallia niin, että neuloin nappilistan kiinni noin kainaloiden kohdalta ja jatkoin pyörönä. Jatkan listan mallineuletta alas asti, siitä tulee mukava poikkeama neulottaessa. Loin ohjeen mukaan silmukoita nelosen puikoilla, Samos Lollipopp lankana, hieman isohko on noin 140cm tytölle. Tästäkin on jo seuraava versio suunnitteilla.

606946.jpg

Lohtulankoja, vähänlaisesti. Niukka budjetti, näes. Novitan Jasminia ostan lisääkin varastoon, kunhan saan ropoja kynsiini. Braziliaa ja Kesäpuuvillaa on pikkunöttösinä vielä lisääkin. Ja jos joltakulta löytyy tuota Shiny -lankaa ja raaskii siitä vielä luopua, niin ostaisin mielelläni. Iso kartio on paksua puuvillaa nimeltä "Peaches and cream", sekin Huuto.netistä.

Helmis huhuili Fufojen perään ja Muoriskallakin on hauskaa menossa. Ja kohtahan on KIPpailujakin luvassa. Että soh, osallistumaan siitä!