kerkesi tuo viistonnia vilahtaa ennenkuin ehdin hätiin, mutta nou hätä, julistan kisan alkaneeksi: Mikä on ehdottomasti raivostuttavin asia, minkä olette ei-käsityöläisen suusta kuulleet? Tai ei nyt niin "ehdoton", mutta kuitenkin ärsyttävin kommentti.
Minäpä listaan tässä top kolmosen:
1. "Miksi sinä niitä ompelet? Eikö niitä saa kaupasta?" Anoppini vuosia sitten. Olen ammattikoulutettu ompelija ja ompelin lapsille paljon niiden ollessa pieniä. (Isompina niille ei äidin tekeleet kelpaa enää) Mutta anopin mielestä tämäkin aika olisi pitänyt viettää kontillaan lattiaa kuuraamassa, koska meillähän ei tietystikään ollut koskaan tarpeeksi siistiä! (Kun hän itse ei ollut siivonnut. Tai hänen tytär.)
2. "S**t*n*, että on hullua tunkea noin paljon rahaa lankoihin!" Miehen ystävä, 17-vuotias jässikkä, joka on isin firmassa töissä, asuu kotona, syö äidin tekemää ruokaa ja ostaa joka toinen kuukausi Nokian uutuusmallipuhelimen. Ja on ajanut palasiksi kaksi moottoripyöräänsä. Osti vähän aikaa sitten 40" taulutv:n, että näkee paremmin "akkojen tissit tv:ssä". Ei ymmärtänyt, kun sanoin, että silmälasitkin olisi varmasti auttanut...
3. "Miten sä viitit aina noita vääntää?" Ex-ystävättäreni mielestä on ihan mummomaista neuloa, jos ei ole vanhainkoti-iässä. Hänen mielestä moni muukin asia minun elämässä oli korjauksen tarpeessa ja koska itse olin kuitenkin ihan tyytyväinen, olin  tyytyväinen siitäkin, kun hän muutti opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle. Säästyimme isolta käsirysyltä ; )
Vielä olisi vaikka mitä mieleen painunutta vuosien varrelta (enimmäkseen anopin suusta), mutta nyt on teidän vuoro! Vastauksia otetaan perjantaihin asti, ja palkintona on luvassa jotakin...karvaista...tai jotain!!

Sitten lisäksi neuleasiaa: koska olen antanut itselleni kertoa, että pingotus se on, joka huivin tekee (puhutaan täällä, täällä ja täällä ainakin) joten uskalsin lopettaa kääpiökokoisen hartiahuivin neulonnan.
Suuri ongelmahan tässä oli se langan vähyys. Ja lankahan loppui tietenkin juuri kohtaan "neulo sitten 4 krs ainaoikeaa ja päättele löyhästi".  Nyt minulla oli vaihtoehto a) neulon kokonaan erivärisellä Sivillalla loppuun b) neulon loppuun Anti-Ticklella, joka on vähän-sinne-päin -värinen.Valitsin b):n. Nyt kaduttaa, etten ottanut a)ta, koska b)kin erottuu ihan selvästi neuleesta. No, onpa tehty. (Kuvia luvasssa sitten pingotuksen jälkeen)

Eikä minun tarvi odottaa sinne helvettiin asti sitä ikuisuutta, kyllä täällä kotona on jo esimakua...Kerran heikkona hetkenä ostin Huuto.netistä Forsellin 4-ply -lankaa, semmoista homeenvihreää. Suunnittelin siitä Kiriä sisarelle joululahjaksi, mutta ajattelin ensin harjoitella suomenkielisellä ohjeella, siksi Kellokukka tehtiin valmiiksi ensin. (Ei tule sisarille) Ja nyt on tahkottu Kiriä, homeen maku suussa... (Kyseessähän on ohuehko konelanka, puikkosuositus 2,5 ja kolmosilla nyt neulotaan, ikuisuus!)