Olen aina rakastanut tuota Tove Janssonin kirjaa Muumipeikon maidonhakuretkestä. Muistin jopa pitkiä pätkiä ulkoa ja kyllästytin sukulaiset kuoliaiksi matkimalla kirjaa (tai laulamalla "Olen rotunainen", pienestä pitäen ollaan tyylistä pidetty tiukasti kiinni : D ) No, tässä ollaan ikään kuin menossa asiaan pikku hiljaa...
Minun piti ilmoittautua tänään Työvoimatoimistossa, ja kun meidän pikkupaikkkunnalla sitä ei ole, on mentävä naapurikylään. (Eikä auta vaikka pakkasta on enemmän kuin laki sallii.) Naapurikylässä on myös se Kauppamajakka, mistä saa Woolia halpaan hintaan...
370138.jpg
Näitähän lähdin hakemaan, kuten aiemmin oli puhetta. Ja nyt sitten tulee se kohta "vaan kuinkas sitten kävikään?"
370139.jpg
Omistajaraouva oli pannut merkille, että käsityölangoilla on menekkiä ja koska viereisessä kylässä on PIO, kannattaa satsata. Novita-tarjonnan lisäksi oli tullut vaikka mitä uutuuksia, itse ostin "vain vähän" hapsulankaa ja tuota kiiltävää, mitä-lie. Nauhalankoja oli kaikissa bling-väreissä, paitsi pinkkinä, olisin sortunut silloin heti. Mies tuijotti paheksuvasti vieressä, ja voitteko kuvitella, kysyi "eikö teillä pitänyt olla joku lakko?" Mistä se tiesi, että Hamsterikuu koittaa? Eipä poloinen tiennyt sitä, että minä pinnaan siitä taas kerran... Palmasta en niin hirveästi pidä itse, mutta nuorempi tytär tilasi itselleen huivin ja vanhempikin oli sitä mieltä, että huivi voisi olla mukava, niin eihän siinä sitten mitään. Ostetaan Palmaa.

Kirpputorillakin kävin, menen sinne aina tirkistelemään toisten ihmisten tavaroita, ja sielläpä olikin korillinen villalankoja myynnissä. Mies oli lähteä kotiin ja jättää minut sinne, mutta lahjoin sen pullakahveilla. Loppujen lopuksi korissa ei ollut muuta mielenkiintoista kuin nuo. Kolme kerää eurolla.
370141.jpg
Jotain vintage-Toinia, valmistaja Hyvilla Oy ja anaalitähystetty Baby Ull. Nämä ovat ihan koolausta varten, en olekaan värjännyt mitään hyvään aikaan ja nyt alkoi poltella. Löysin myös tuommoisen paksun neulekorttikansion, jossa on ihanan kamalia ohjeita kasariluvun alusta. Minulla on myös pari muuta kansiota, jotka olen myös löytänyt kirppikseltä ja nyt pitäisi selata paljonko löytyy samaa ohjetta.

Kisa pannaan sulki keskiyöllä, että vielä ehtii. Hop, hop osallistumaan : D