Tanja haastoi minut:

"Meemi: Mistä bloginimesi on peräisin?

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.
Mistä ne ovat peräisin?
Mikä on niiden tarina?
Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?
Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin."

Aluksi kun pohdin blogin nimeä, ajattelin nimetä sen "Outo", osaksi viitaten tähän virkkaavaan poikaan ja omaan sielunmaailmaan ; ) Mutta koska aloittaessani olin vielä kolmivuorotyössä huonekalutehtaalla, aloitus lykkääntyi likemmäs kuukaudella, jolloin olin unohtanut koko nimen. Silloin nimesin blogini "Jonain kauniina päivänä" . Nimen merkitys piilee siinä, että olen perheeni mielestä taitava lykkäämään asioita hamaan tulevaisuuteen. Kerään myös kaikenlaista tavaraa tehdäkseni siitä jotain "jonain päivänä" ja kotini on jatkuvassa sekasorrossa, kun minä ja tavarani emme mahdu samaan huusholliin.(Jonka järjestän kunnolla jonain kauniina päivänä.) Tapana on myös uhkailla, että myyn kaiken -lapset muun muassa- ja muutan Timbuktuun "jonain päivänä". Että loppujen lopuksi valitsin sittenkin osuvamman nimen, puhumattakaan sopivasta paikasta aakkosjärjestyksestä : ) Haastan edelleen Marin, Helmiksen ja Palagan, olkaa niin hyvät ja kiltit!

Sitten muuta asiaa, Mitä-Olen-Tehnyt-Kesälomalla-Ollessani

748568.jpg

Pikkusukkia. Sain villityksen neuloa nurkissä pyörivät puuvillalangan jämät sukiksi, ylemmät parit on miniä, marinea ja espigaa ja alemmat tennesseetä, joka on inasen liian paksua sukkalangaksi, mutta sainpa pois sen kerän nurkista. Vasemmalla puolella on Papun villasukat, Fabelin loppu Jaywalkerista ja Lanettia jatkoksi. Koetin sovittaa raidat kohdalleen, vaikka arvasinkin, että lanka luultavimmin loppuu kesken kaiken. Että nyt on sekin keränloppu tuhottu. Pikkuisen kyllä pistää miettimään, että jos yhdestä kerästä eroon pääseminen on noin työlästä, voi kauhistus, mikä työmäärä on edessä noin 80 kg:ssa lankaa! (pelkkä arvaus vain, lakkasin laskemasta 50 kg kohdalla : ))

748614.jpg

Tämäkin on kokeilumielessä tehty "kerätuho". Halusin koettaa Aili-mallia (Ullasta tuttu). Olin aiemmin ostanut Huuto.netistä läjän turkoosiraitaa seiskaveikkaa, jossa tuli mukana turkoosi Teddy-kerä, joka oli aloitettu. Päätin käyttää sen ja kaveriksi valikoitui tuo vaalenpunakirjava akryylimohair. En tiedä mitä lankaa se on, vyötteet puuttuu, jotain vanhoja kirpparipussukoitten sisältöjä kuitenkin. Koska molemmat kerät oli aloitettu ja keritty takaisin, epäilin langan riittävyyttä, mutta lankaa riitti ihan kohtuullisen kokoiseen kaulahuiviin. Hauska efekti tuli siitäkin, vaikkei kuvassa niin näykään, että toinen lanka on selvästi ohuempaa. "Huonoa" tässä mallissa on, että tulee selkeästi nurja ja oikea puoli.

748671.jpg

Tässä on tulossa Papulle housut. Lankana on Rondon vanhaa Mini-lankaa, akryylia. Vanhan ajan akryyli on ihanan pehmeää ja hitusen pörröistä, tämä on luultavasti vintage-vauvalankaa. Lankaa on vain kaksi kerää, joten luultavasti joudun tekemään jotain väri/lankasäätöjä tähänkin. Malli on ssk 10/02 vauvan reisitaskuhousut.

748698.jpg

Lisää sukkia. Kahviraitainen Embossed Leaves (toivon totisesti, että tahrat lähtee pesussa) Novitan Virkkauslangasta kolmosen puikoilla. Sinisten sukkien mallineule on 3o, 1n ja joka neljäs krs kokonaan nurin, Pirta Merssi-lankaa kahta väriä. Olin tekemässä Oskulle sukkia ja laskin kerrokset väärin. Nyt nämä mahtuvat teinin jalkaan. Teen pojalle uudet, vaikka lankasäätöjä saa taas tehdä, kun nämäkin on jämistä tehty : ) Papulle piti vielä tehdä sinisetkin sukat (Suvia), varsinkin kun löytyi pikku keräset Regia Bamboota.

748732.jpg

Tämän tulin vahingossa aloittaneeksi silloin leaf t:n jälkeisessä tyhjiössä. Mallihan on peräisin 2/07 Modasta ja Kaisa oli tehnyt ihan hyvän näköisen paidan malliksi. Mutta minä tulin aloittaneeksi taas varaston vintagelanka Mambosta ja huomasin, ettei lanka tule riittämään. Purkuun menee.

748792.jpg

Ja tämä huvin rietale on tietenkin Branching Out. Tarkoituksena olis lahjoa anoppia Leenan päivänä, saa nähdä ehdinkö. Noh, anopin synttärithän on lokakuussa ja ainahan on joulu tulossa : )

Nyt syöksyn muihin hommiin.  Kesää kaikille!